North Melbourne

This project involved the fit out of a studio apartment built above a loungebar.

Over two levels, the clever use of space was our client’s main brief.
The two levels were connected by a feature spiral staircase set within the light well.

The lower level comprised two bedrooms with floor to ceiling built in robes, a granite tiled bathroom and laundry, with ceiling mounted storage cabinetry throughout.

The upstairs living zone included a European kitchen, lounge/dining room with West Australian Jarrah polished boards and a separate office study that could be closed off from the main living area. Bi-fold doors led to a bluestone paved courtyard with sweeping city and bay views.

 

The client said:

“The idea of transforming an empty warehouse can be quite daunting. After purchasing an apartment shell, I worked alongside Kingcraft to develop a design concept. Their willingness to involve me in the job, and working hard to not only provide ideas but articulating them so that I could visualise the final product made the transition smooth and incident free.”

Antony, North Melbourne

 

Project Overview:

• 14 weeks commencement to completion
• Designed by Van Huisen Design